Welkom op mijn Reisblog!

Hallo en welkom op mijn reisblog!

Hier zullen jullie de komende maanden zo nu en dan lezen wat ik meemaak op mijn stage avontuur in Mexico! Wil je automatisch een mailtje ontvangen wanneer er een nieuw verhaal of een nieuwe fotoserie op deze site staat? Meld je dan aan voor mijn mailinglijst door je e-mail adres achter te laten in de rechter kolom.

Over minder dan 5 weken ga ik al weg! Zaterdag 16 april vertrekt mijn vliegtuig vanaf Schiphol en zo'n 11 uur later kom ik dan aan in Mexico City, waar mijn stagebegeleiderwoont. Een paar dagen later zullen we dan met de auto en met haar man en dochtertje naar het noorden reizen, naar Bahía Kino, waar we ons veldwerk zullen doen. Voor die reis naar het noorden nemen we flink de tijd, daar zullen we wel een paar dagen tot een week mee bezig zijn. Ik had er ook voor kunnen kiezen om met het vliegtuig naar het noorden te gaan, maar zo met de auto zie ik meer van het land.

Momenteel ben ik druk bezig met alle reisvoorbereidingen. Visumpapieren heb ik opgestuurd (8 bijlages!), nu nog wachten op de originele referentiebrieven uit Mexico die per post zijn gestuurd en dan krijg ik hopelijk mijn stagevisum. Vaccinaties zijn bijna klaar: ik hoef er nog maar 2 voordat ik wegga. Ik word/ben ingeënt voor buiktyphus, Hepatitis A, Hepatitis B, DTP en Rabiës. Voor mijn onderzoek daar heb ik een GPS-apparaat nodig en het is nog best een gedoe om een goede te vinden. De meest nauwkeurige voor consumenten is de Garmin GPS Map 62s. De medewerker van de winkel waar ik dit GPS apparaat wilde kopen zei dat deze tot op 2 meter nauwkeurig is. Geweldig zou dat zijn! Maar later vertelde hij dat er dan wel contact gemaakt moet worden met 12 satellieten. En die zijn er niet zomaar. Dus ik heb gebeld en gemaild naar Garmin. Via de telefoon is mij verteld dat de Garmin GPS Map 62s met 3 satellieten een nauwkeurigheid heeft van 3 meter met een betrouwbaarheid van 95%. Maar per mail kreeg ik het antwoord dat dit apparaat met 4 satellieten een nauwkeurigheid tot op ongever 4 meter heeft. Het wordt er niet beter op dus.

Vorige week heb ik mijn vliegticket gekocht.Spannend was dat! Zo definitief.... Ik ga echt! En snel ook. Wat gaat de tijd ineens snel voorbij. Eerst leek het nog zo ver weg, maar nu komt het wel echt dichtbij ineens. En begin ik het ook erg spannend te vinden. 5 maanden is lang! Zal ik geen heimwee krijgen? Zal het allemaal lukken met mijn onderzoek? Maar vooral ook vind ik het erg leuk dat ik ga en ik heb er dan ook veel zin in. Ik kan me nu echt op mijn stage gaan richten, me inlezen met literatuur, een gedetailleerder plan maken voor mijn onderzoek. En veel spulletjes kopen: goede schoenen, kleren, rugzak, watersyteem, etc. Ik moet nog een hoop doen en regelen, niet het leukste onderdeel van mijn stage, maar erg nodig om goed voorbereid op reis te gaan en hier alles goed achter te laten.

Goed, geen tijd te verliezen dus!

Lieke

kyr

whoej! eerste reactie hier! klinkt allemaal gaaf meid, ik ga je volgen met al je avonturen!

liefs, kyr

martine

heeey lieky!

leuk hoor! ik wil je nog wel zien hoor, voor vertrek!! :)

Zus

Hey, dat ziet er allemaal goed uit! Spannend natuurlijk, maar ook errug leuk! Best jaloers op die stoere zus!

mama

Spannend is het zeker. Maar ook léuk spannend!
En wat heerlijk dat we in deze tijd leven met alle nieuwe communicatiemogelijkheden. Moet er toch niet aan denken om alleen per ouderwetse post wat van je te horen!
Nieuwe spannende avonturen; het gaat je veel opleveren. En niet alleen voor je studie! xx

Zusje

Stoer hoor. En natuurlijk ga je mensen missen en is het soms niet leuk, maar dat hoort erbij. Dat zal niets afdoen aan hoe leuk het wél is.

Désirée

Geweldig Lieke, dat je het allemaal voor elkaar hebt gekregen en 16 april echt op pad gaat! Spannend en opwindend! Ik wens je vooral veel plezier!

Wouter

Heey Lieke!

Superspannend allemaal! Heel veel plezier! Staar je niet teveel blind op die GPS; volgens http://nl.wikipedia.org/wiki/Global_positioning_system#Nauwkeurigheid wordt het denk ik erg lastig om dit op een paar meter nauwkeurig te krijgen. Ik denk ook dat dat alleen lukt als je inderdaad VEEL van de 32 beschikbare sat's kunt vinden, en da's wel een kunst. Vrij zicht is dan belangrijk!

Well, genoeg technobabbel. Succes nog met de laatste vac's en houd ons op de hoogte!

Wouter en Annemieke

Hey Lieke!

Even via Wouter een bericht van zn vriendin:
Wat leuk dat je naar Mexico gaat! Que padre! (Wat gaaf! in local slang). Ik heb daar zelf ook 5 maanden gezeten, in Mexico df. En heb een heerlijke tijd gehad! Jouw plannen met je onderzoek klinken super gaaf! Ben benieuwd hoe het je zal vergaan.

Tips voor de stad zouden zijn: Zocalo en Tenochtitlan in het centrum, El museo de antropologia! Vlakbij Bosque de Chapultepec. De wijk Coyoacan is mijn favoriet en Polanco voor als je wat westersere invloeden wil treffen!

De stad is overweldigend groot; Echt alles is groot, behalve de Mexicanen, die zijn klein. Daarnaast gaat het manana manana principe echt op.

Buiten Mexico raad ik Teotihuacan aan. En als je tijd hebt Chiapas (en San Cristobal de las Casas, Palenque EN Yaxchilan!!!), Oaxaca!!!, en Yucatan! Met indrukwekkend Chitzen Itza, Uxmal en Tulum!

Als je foto's wilt zien, ben je welkom om me uit te nodigen op Facebook. Je kunt me vinden via Wouter!

Wat betreft Spaans leren...heb ik ook in korte tijd gedacht te kunnen...valt wat tegen. Ik heb een cursus aan de RUG gedaan. De grammatica is behoorlijk anders. Maaaaaar als je gewoon het principe volgt van: Gaan met die banaan, en voor het vaderland wegbabbelt, dan waardeert elke Mexicaan je al meer dan de gemiddelde amerikaanse vakantieganger. Fouten maken hoort er bij en hele grappige spraakverwarringen ook (Zo zei ik eens: Puedo tirar tu chicle?! Zal ik je kauwgom even voor je weggooien, tegen de auto-besturende Roderigo, en hij reed bijna in de vangrail...blijkt dat slang te zijn voor uhm...aftrekken, hihi.)

Als je verder vragen hebt, let me know! Als je spaans wilt oefenen, bring it on!

Succes! En veel fun bij de voorbereidingen!

Annemieke

Frank

Hoi Lieke
Voor iemand die nog gewoon in NL is heb je al enorm veel bijdragen op je reisblog. Veel mensen die zich om je bekommeren dus!
Ik zal je vast nog live alle goeds en veel plezier kunnen wensen, maar toch alvast heel veel plezier en geluk!
X

Eef

Hej Lieke,

Echt spannend, maar ook leuk!
Ik ga zeker om de zo veel tijd op je blog kijken.
En ik wens je superveel plezier toe daar!
Echt een superkans en dus ook echt super dat je die met beide handen grijpt!

Kus Eef

corri vd maat

Succes met afscheid nemen. Héle goede reis gewenst en succes met het veldwerk en uiteraard ook veel plezier. Ga je volgen hoor! Groetjes met liefs Corri

Ed

Doe je de vaat nog even voor je weggaat...
Ik zal je missen snif
kus, ook van de ratjes

zus

Die Ed ;) Of je de vaat nog even doet! Gó Ed!!
Maar wel ff doen he Li, wel zo netjes ;)
Tot morgen meissie!

Lieke

@ Ed: ik heb vanmorgen hele grote vaat gedaan hoor! Twee keer zelfs! Nu is t ff klaar hoor! :p